Wat kun je verwachten van Pilates?

Wanneer je Pilates gaat doen kun je spierpijn verwachten in spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had! Mat Pilates komt het meest voor en dit is voor iedereen toegankelijk. Het enige wat je nodig hebt is een yoga mat of een andere zachte ondergrond en wat wilskracht om jezelf tot het uiterste te drijven.

Wat is Pilates?

Pilates is een lichaamsoefening ontwikkeld door Joseph Pilates. Joseph ontwikkelde deze methode tijdens de eerste wereldoorlog om het rehabilitatieprogramma van oorlogsveteranen te verbeteren. Tegenwoordig is Pilates een goed fitnesssysteem dat veel gedaan wordt door o.a. dansers en sporters.

Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je op de grond kunt uitvoeren, je kunt het dus ook thuis doen. Het is geen sport waar je alle kanten voor hoeft op te rennen. Er zijn ontzettend veel Pilates oefeningen die elk lichaamsdeel kunnen trainen, maar uiteindelijk draait alles om je ‘core’. Met de core bedoelen we de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in correcte balans staat en de spieren die het wervelkolom ondersteunen.

Wat kun je met Pilates bereiken?

Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkelt lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Je krijgt dus spieren met lange elegante vormen. Tevens verbeter je jouw lichaamsbewustzijn en bouw je aan een betere houding.

Zo kun je een soepele en sterke rug ontwikkelen. Pilates helpt je dus kort gezegd met je houding in het dagelijks leven en bij sport te verbeteren. Met Pilates kun je ook blessures helpen voorkomen, het is dus een perfecte aanvulling als je al een andere sport beoefent.

Voor wie is Pilates?

Pilates kan door iedereen beoefend worden, jong en oud, man en vrouw, het kan zelfs al je zwanger bent. Het enige wat je wel moet onthouden is dat je op je eigen niveau moet trainen. Fysiotherapeuten adviseren tegenwoordig ook steeds meer patiënten met nek- en rugklachten om aan Pilates te doen. Dit komt omdat je met Pilates ook werkt aan de dieper gelegen spieren. Je kunt hierdoor nek- en rugklachten verminderen en voorkomen.

Pilates bij ASV’55:
Wij zijn een gemotiveerde en gezellige groep vrouwen in de leeftijd van 25 tot 60 jaar.
De inhoud van de lessen is een combinatie van pilates en yoga. De opbouw is rustig. Daarna gaan we over in stretch oefeningen, gevolgd door kracht met balans en we eindigen met een heerlijke cooling down. Bent u geïnteresseerd of benieuwd? Kom langs en profiteer van een gratis proefles.